Şu an tarayıcınız Javascript kullanımını engelliyor ya da desteklemiyor.

Sitemizi verimli gezebilmeniz için tarayıcınızın Javascript özelliğini açmanız gerekmektedir.
AjandaKarar Okuma TakvimiHaber BülteniKarar Eklenme TakvimiBunları Biliyor musunuz?Gün Gün En Çok OkunanlarEn Çok Okunan 100 KararArama
İhale Uygulama Yönetmeliklerinde Yapılan Değişikliklerin Özeti Yazdır E-posta

16 Mart 2011 Tarihli ve 27876 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İhale Uygulama Yönetmeliklerinde yapılan önemli değişikliklerin özeti için istediğiniz İhale Türüne tıklayın..

 

1. İhaleye katılmak için bu dokümanın idarece her sayfası onaylanmış nüshasının idareden satın alınması veya EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi zorunludur. Ancak ilansız ihalelerde doküman EKAP üzerinden görülemez ve indirilemez. (Yönetmeliğin 26. maddesi)

2. Ön yeterlik dokümanının ve/veya teknik şartname dahil ihale dokümanının EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi halinde doküman satın alınmış sayılır. (Yönetmeliğin 26. maddesi)

3. Dokümanın, EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi halinde doküman bedeli ödenmez. (Yönetmeliğin 26. maddesi)

4. İhaleye katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin belgelerin, elektronik ortamda sunulması ya da kamu kurumlarının internet sayfası üzerinden temin edilebilen ve teyidi yapılabilen belgelerin sunulmasına yönelik olarak Kurum tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde ihale ve ön yeterlik dokümanında düzenleme yapılabilir. (Yönetmeliğin 31. maddesi)

5. İhaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmesi zorunludur. (Açık İhale Usulü- Tip İdari Şartnamenin 4.1. maddesi)

6. Teknik şartnamenin EKAP’a yüklenememesi halinde, ihaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur. (Açık İhale Usulü- Tip İdari Şartnamenin 4.1. maddesi)

7. Kamu kurumlarının internet sayfası üzerinden temin edilebilen ve teyidi yapılabilen ihaleye katılım ve yeterlik belgelerinin internet çıktısı sunulabilir. (Açık İhale Usulü- Tip İdari Şartnamenin 7.7.1. maddesi)

1. İhaleye katılmak için bu dokümanın idarece her sayfası onaylanmış nüshasının idareden satın alınması veya EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi zorunludur. Ancak ilansız ihalelerde, doküman EKAP üzerinden görülemez ve indirilemez. (Yönetmeliğin 25. maddesi)

2. Ön yeterlik dokümanının ve/veya teknik şartname dahil ihale dokümanının EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi halinde doküman satın alınmış sayılır. (Yönetmeliğin 25. maddesi)

3. Dokümanın, EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi halinde doküman bedeli ödenmez. (Yönetmeliğin 25. maddesi)

4. İhaleye katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin belgelerin, elektronik ortamda sunulması ya da kamu kurumlarının internet sayfası üzerinden temin edilebilen ve teyidi yapılabilen belgelerin sunulmasına yönelik olarak Kurum tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde ihale ve ön yeterlik dokümanında düzenleme yapılabilir. (Yönetmeliğin 31. maddesi)

5. Alt yüklenicilerin iş bitirme belgesi almak amacıyla yapacakları başvurularda; yüklenici ile alt yüklenici arasında imzalanan bedel içeren sözleşme ve bu sözleşme kapsamında düzenlenen fatura, personel çalıştırılan işlerde ise bu belgelere ek olarak alt yüklenici ile yüklenici arasında imzalanan sözleşme konusu işte personel çalıştırıldığını gösteren Sosyal Güvenlik Kurumu internet sayfası üzerinden düzenlenmiş ve idarece teyidi yapılabilen belgelerin sunulması zorunludur. (Yönetmeliğin 45. maddesi)

(kikkararlari.com notu: yukarıda belirtilen belgelere ek olarak yönetmeliğin aynı maddesinde sunulması gereken  işyeri bildirgesinin sunulma zorunluluğu yeni yönetmelikte kaldırılmıştır.)

6. İş deneyim belgesi düzenlenemeyen hallerde iş deneyimini gösteren beşlgeler olarak,sözleşme ve bu sözleşmenin uygulanmasına ilişkin fatura, personel çalıştırılan işlerde ise bu belgelere ek olarak o işe ait sözleşme kapsamında personel çalıştırıldığını gösteren Sosyal Güvenlik Kurumu internet sayfası üzerinden düzenlenmiş ve idarece teyidi yapılabilen belgeler, iş deneyimini gösteren belgelerdir. (Yönetmeliğin 45. maddesi)

(kikkararlari.com notu: yukarıda belirtilen belgelere ek olarak yönetmeliğin aynı maddesinde sunulması gereken  işyeri bildirgesinin sunulma zorunluluğu yeni yönetmelikte kaldırılmıştır.)

7. İhaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmesi zorunludur. (Açık İhale Usulü- İdari Şartnamenin 4.1. maddesi)

8. Teknik şartnamenin EKAP’a yüklenememesi halinde ihaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur. (Açık İhale Usulü- İdari Şartnamenin 4.1. maddesi)

9. Kamu kurumlarının internet sayfası üzerinden temin edilebilen ve teyidi yapılabilen ihaleye katılım ve yeterlik belgelerinin internet çıktısı sunulabilir. (Açık İhale Usulü- İdari Şartnamenin 7.7.1. maddesi)

10. Üyelerinin tamamı belediyelerden oluşan mahalli idare birliklerinin, belediyelerin ve savunma, güvenlik ve istihbarat alanında faaliyet gösteren idarelerin yapacağı hizmet alımları hariç olmak üzere; ihale dokümanında personel sayısının belirlendiği ve haftalık çalışma saatlerinin tamamının idarede kullanıldığı işlerde, yüklenici, idare tarafından sözleşmeye davet yazısının kendisine tebliğ edildiği tarih itibarıyla bir hizmet akdine bağlı olarak çalıştırdığı işçiler hariç, sözleşme konusu işte çalıştırmak üzere hizmet akdi yaparak istihdam edeceği personeli, ihale dokümanında belirlenen nitelikleri taşıyan, Türkiye İş Kurumuna kayıtlı işçiler arasından kendisinin belirleyeceği seçme yöntemini kullanmak suretiyle temin edecektir.

İşin devamı süresince yüklenicinin yukarıda belirtilen hususlara uyup uymadığı izlenecek ve gerekli görülürse yükleniciden, çalıştırdığı personeli Türkiye İş Kurumu aracılığıyla sağladığını belgelemesi istenecektir.

Personelin kısmen veya tamamen yukarıda belirtilen şekilde sağlanamadığı hallerde, yüklenici, gerekçesini belirtmek suretiyle bu hususu mümkün olan en kısa sürede idareye yazılı olarak bildirecektir. (Hizmet İşleri Genel Şartnamesinin 10. maddesi)

1. İhaleye katılmak için bu dokümanın idarece her sayfası onaylanmış nüshasının idareden satın alınması veya EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi zorunludur. (Yönetmeliğin 23. maddesi)

2. EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi halinde doküman satın alınmış sayılır. (Yönetmeliğin 23. maddesi)

3. Dokümanın, EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi halinde doküman bedeli ödenmez. (Yönetmeliğin 23. maddesi)

4. İhaleye katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin belgelerin, elektronik ortamda sunulması ya da kamu kurumlarının internet sayfası üzerinden temin edilebilen ve teyidi yapılabilen belgelerin sunulmasına yönelik olarak Kurum tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde  ihale ve ön yeterlik dokümanında düzenleme yapılabilir. (Yönetmeliğin 29. maddesi)

5. Mal alımı ihalelerinde yaklaşık maliyetine bakılmaksızın, tüm isteklilerin katılabileceğine ilişkin düzenleme yapılabilir ve bu ihalelerde yerli malı teklif eden istekliler lehine % 15 oranına kadar fiyat avantajı sağlanabilir. (Yönetmeliğin 61. maddesi)

6. Fiyat dışı unsur veya unsurlar, istekli tarafından teklif edilen malın yerli malı olması ile iş deneyimini gösteren belgedeki belge tutarı, değerlendirme kriteri olarak öngörülebilir. Fiyat dışı unsurlar ile istekli tarafından teklif edilen malın yerli malı olmasının değerlendirme kriteri olarak öngörülmesi idarenin takdirindedir. (Yönetmeliğin 62. maddesi)

7. Değerlendirme kriterlerinde öncelik, sırasıyla; fiyat dışı unsur veya unsurlara, isteklilerce teklif edilen malın yerli malı olmasına ve iş deneyimini gösteren belgedeki belge tutarına verilir. (Yönetmeliğin 62. maddesi)

8. Yerli malı teklif edenler lehine fiyat avantajı tanınması durumunda, bu avantajdan yararlanmak isteyenlerce  sunulacak TOBB ya da TESK’e bağlı odalarca düzenlenen yerli malı belgesinin sunulması zorunludur.(Açık İhale Usulü -Tip İdari Şartnamenin 7. 1. maddesi)

(kikkararlari.com notu: eski hükümde yerli malın sadece yerli isteklilerce sunulabileceği belirtilmesine rağmen yukarıda yazılan yeni düzenleme ile yerli malın tüm istekliler tarafından teklif edilebileceğine dair hükümde geniş bir düzenleme yapılmıştır.)

9. İsteklinin ve/veya teklif edilen malın, İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına kayıtlı olduklarını tevsik edici belgelerin istenildiği ihalede, İsteklinin ve/veya teklif edilen malın, İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına kayıtlı olduklarını tevsik edici belgeler, internet çıktısı olarak sunulabilir. (Açık İhale Usulü -Tip İdari Şartnamenin 7.7.1. maddesi)

10. “(2) İhaleye katılım ve yeterlik kriterleri olarak istenilen belgelerin kamu kurumlarının internet sayfası üzerinden temin edilebilmesi ve  teyidinin yapılabilmesi durumunda, bu belgelerin internet çıktısının sunulmasına yönelik olarak madde metninin sonuna aşağıdaki cümle eklenerek düzenleme yapılabilir.

Aşağıdaki belgenin/belgelerin, ilgili kurumların internet sayfasından alınmış internet çıktıları sunulabilir:

a)…

b)…”

(3) İsteklinin ve/veya teklif edilen malın, İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına kayıtlı olduklarını tevsik edici belgeler ile kamu kurumlarının internet sayfası üzerinden temin edilebilen ve  teyidi yapılabilen belgelerin birlikte istendiği ihalede de, (2) numaralı seçenek kullanılarak her belge belirtilerek bu belgelerin internet çıktısının sunulabileceğine yönelik düzenleme yapılabilir.” (Açık İhale Usulü -Tip İdari Şartnamenin 7.7.1. maddesi)

(kikkararlari.com notu; ihalede istenilen ve kamu kurumlarının  internet sayfalarından hangi belgelerin sunulabileceğine dair idarece dokümanda liste yapılmasına imkan tanınmıştır)

1. İhaleye katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin belgelerin, elektronik ortamda sunulması ya da kamu kurumlarının internet sayfası üzerinden temin edilebilen ve teyidi yapılabilen belgelerin sunulmasına yönelik olarak Kurum tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde ihale ve ön yeterlik dokümanında düzenleme yapılabilir. (Yönetmeliğin 30. maddesi)

2. İş deneyim belgesi düzenlenemeyecek işlerde, sözleşme ve fatura sunulması gerekmekle birlikte,iş mevzuatının zorunlu tuttuğu hallerde ise, ayrıca ilgili sigorta müdürlüğünden alınan işyeri bildirgesi ve personel çalıştırılan işlerde o işe ait sosyal güvenlik prim ödemelerini gösteren belgelerin yukarıda belirtilen belgelerle birlikte sunulma zorunluluğu yürülükten kaldırılmıştır. . (Yönetmeliğin 47. maddesi)

3. Ön yeterliğe başvuracak olanların, İdarece onaylı ön yeterlik dokümanını satın alması veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmesi zorunludur. (Ön Yeterlik Şartnamenin 4.1. maddesi)

4. Kamu kurumlarının internet sayfası üzerinden temin edilebilen ve teyidi yapılabilen ihaleye katılım ve yeterlik belgelerinin internet çıktısı sunulabilir. (Tip Ön Yeterlik Şartnamenin 8.7.1. maddesi, Tip İdari Şartnamenin 6.5.1. maddesi)

1. İhaleye katılmak için bu dokümanın idarece her sayfası onaylanmış nüshasının idareden satın alınması veya EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi zorunludur. (Yönetmeliğin 22. maddesi)

2. Dokümanın, teknik şartname dahil EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilmesi halinde doküman satın alınmış sayılır. (Yönetmeliğin 22. maddesi)

3. Dokümanın, EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirilmesi durumunda doküman bedeli ödenmez. (Yönetmeliğin 22. maddesi)

4. Yerli istekli tanımı ve bu durumun belgelendirilmesi ile yerli istekliler/yerli malını teklif eden istekliler lehine fiyat avantajı uygulanmasında ilgili uygulama yönetmeliğinde belirtilen esaslar dikkate alınır.

Çerçeve anlaşma ihalesinde yerli istekliler/yerli malını teklif eden istekliler lehine fiyat avantajı uygulanmaması durumunda, münferit sözleşme aşamasında da fiyat avantajı uygulaması yapılmaz.

Çerçeve anlaşma ihalesinde yerli istekliler/yerli malını teklif eden istekliler lehine fiyat avantajı uygulanması durumunda ise münferit sözleşme aşamasında da fiyat avantajı uygulaması yapılması zorunludur. (Yönetmeliğin 38. maddesi)

(kikkararlari.com notu; yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanması için yönetmeliğin eski hükmünde yerli malını teklif eden isteklilerin “yerli istekli” olması gerektiği özellikle belirtilmesine rağmen, yapılan son değişiklikle yukarıda belirtilen yeni hükümde ise yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanması için teklif edilen yerli malınının yerli istekli tarafından sunulma zorunluluğu kaldırılmıştır.)

5. İhaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmesi zorunludur. (tip idari şartname 4.1. maddesi)

6. Teknik şartnamenin EKAP’a yüklenememesi halinde, ihaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur. (tip idari şartname 4.1. maddesi)

7Tekliflerin değerlendirilmesinde yerli istekliler/yerli malı teklif eden istekliler lehine fiyat avantajı uygulanmasını öngördüğü durumlarda tekliflerin değerlendirilmesinde [yerli isteklilere/yerli malı teklif eden isteklilere]  % ….(rakam ve yazıyla) oranında  fiyat avantajı uygulanacaktır.

Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin sadece fiyat esasına göre belirlendiği ihalelerde yerli istekliler/yerli malı teklif eden istekliler lehine uygulanacak bu fiyat avantajı, yabancı isteklilerin teklif ettikleri bedellere, bu bedeller üzerinden yukarıda belirtilen fiyat avantajı oranı uygulanarak bulunacak tutar eklenmek suretiyle hesaplanacaktır.

Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlendiği ihalelerde yerli istekliler lehine fiyat avantajı, yabancı isteklilerin/yerli malı teklif etmeyen isteklilerin fiyat dışı unsurlar dikkate alınarak değerlendirilmiş teklif bedellerine, bu bedeller üzerinden yukarıda belirtilen fiyat avantajı oranı uygulanarak bulunacak tutar eklenmek suretiyle hesaplanacaktır.

Mal alımlarında yerli malı teklif eden isteklilerin fiyat avantajından yararlanabilmesi için teklif ettiği mala/mallara ilişkin yerli malı belgesini/belgelerini sunması zorunludur. (Tip İdari Şartnamenin 31.7. maddesi)

 

 

 

 

 

 
< Önceki   Sonraki >
[ Geri ] [ Yukarı ]

İçerik İstatistiği

KiK Kararları: 12631
 - Bu Hafta (15.04-18.04): 0
 - Geçen Hafta(08.04-14.04): 5
 - Bu Ay (Nisan): 13
 - Geçen Ay (Mart): 55
Kategori: 162
Haberler: 691

Abone İstatistiği

29 misafir ve 16 abone bağlı
Ziyaretçi Sayısı: 37.311.193
Final Bilgi Hizmetleri
256-Bit GeoTrust SSL Sertifika
Ödeme Seçenekleri
Bu Sayfayı Paylaş X

"Bilginin Kısa Yolu.."