Şu an tarayıcınız Javascript kullanımını engelliyor ya da desteklemiyor.

Sitemizi verimli gezebilmeniz için tarayıcınızın Javascript özelliğini açmanız gerekmektedir.
AjandaKarar Okuma TakvimiHaber BülteniKarar Eklenme TakvimiBunları Biliyor musunuz?Gün Gün En Çok OkunanlarEn Çok Okunan 100 KararArama
Hizmet Kapsamımız Yazdır E-posta

“Bilgi güçtür” anlayışı ile, müşterilerimize bilgiyi hızlı ve hazır bir şekilde sunarak, müşterilerimizin rakiplerine göre bir adım önde olmalarını sağlamaya çalışmak ana prensibimizdir.

Sitemizde yayımladığımız KiK Kararları ile;

İhale sürecindeki muhtemel hatalar sonucu ihaleleri kaybetmenizi ve ihalelerden elenmenizi önlemeye çalışıyor, KiK Kararları ile beliren hukukî durumun bilinmesini ve ihaleleri kazanmanızı sağlamaya çalışıyoruz.

Bu amaçla bir İLKİ gerçekleştirerek, Kamu İhale Kurulu tarafından 2003 yılından bugüne kadar verilen yaklaşık 80.000 adet ve 2024 yılında verilecek tüm uyuşmazlık kararlarını okuyup, binlerce sayfa dolusu gereksiz detayı arındırdıktan sonra konularına göre tasnifini yapıyor, hazır bir şekilde ve 6 aşamalı olarak hizmetinize sunuyoruz;

Bunlar;
1. Başvuruya konu ihalede işin adı ve idarenin bilgisi,
2. Kararın verildiği tarih ve sayı numarası,
3. Şikayet konusu ve iddialar,
4. Verilen kararın yasal gerekçesi,
5. Verilen karar,
6. Kurul karar sonucu.


Hizmetinize sunulan Kamu İhale Kurulu Uyuşmazlık Kararlarının tümünde;

· İddialar kısmı, kırmızı renk ile,

· Verilen kararların yasal gerekçesi, mavi renk ile,

· Verilen kararlar mavi renk ve altı çizili bir şekilde,

·Kararlarda önemli görülen yerler de siyah ve kalın harflerle belirtilmiştir.

Dolayısıyla abonelerimiz sadece işaretlenen yerleri okuyarak, hem KiK kararını öğrenmiş hem de verilen kararın yasal gerekçesinden haberdar olarak mevzuat konusunda da bilgilenmiş olacaktır. Böylece abonelerimizin binlerce sayfa arasında boğulmasına gerek kalmayacaktır.

Sitemizde yayınlanan tüm kararlar, şu anda yürürlükte olan 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşme Kanunu, Yönetmelikler, Tebliğler, Şartnameler, Sözleşme ve ihale konusu işin yasal mevzuatına göre de geçerliliğini sürdürmektedir.

Kararlar arasında hem benzer kararlar hem de birbirine zıt kararlar bulunabilmekte, zıt kararların yorumlanmasında genellikle en son verilen karar daha öncelikli ve geçerli olmaktadır.

Abone olunduğu taktirde, 2003 yılından bugüne kadar Kamu İhale Kurulunun verdiği tüm uyuşmazlık kararları ve abonelik tarihinden itibaren (Abonelik türüne göre 1 ay, 3 ay, 6 ay veya 1 yıl süreyle) yayımlanacak tüm uyuşmazlık kararları, yayımlandığı andan itibaren konularına göre tasnifi yapılmış halde ve yukarıda belirtilen şekilde, sitemizin hem “Son Eklenen Kararlar” başlığı altında hem de ilgili ana başlık altında görülebilecektir.

En çok ilgi çeken KiK Kararlarına erişim kolaylığı sağlamak amacıyla çeşitli uygulamalarımız bulunmaktadır. Abonelerimizin günlük olarak en çok okuduğu KiK Kararlarına, "Gün Gün En Çok Okunanlar" başlığı altında takvim uygulaması ile erişilmektedir. "Geçen Hafta En Çok Okunanlar" ve "Geçen Ay En Çok Okunanlar" uygulamalarında olduğu gibi, bugüne kadar en çok okunan KiK Kararları da "En Çok Okunan 100 KiK Kararı" başlığı altında liste olarak yer almaktadır.

Ayrıca abonelerimizin e-posta adreslerine her hafta Haber Bülteni gönderilerek o hafta içinde sitede yayımlanan KİK Kararlarından haberdar olmaları sağlanmaktadır. Abone olmayıp sadece sitemizin kayıtlı üyesi olmayı tercih eden kullanıcılarımız da Haber Bülteni hizmetimizden ücretsiz olarak faydalanabilmektedir.

Sitemizi sürekli takip edemeyen abonelerimizin, yeni eklenen güncel KiK Kararlarına sonraki haftalarda daha kolay ulaşabilmesi için "Karar Takvimi" uygulaması geliştirilmiştir. Bu uygulama ile, abonelerimizin takvim üzerinde seçtiği hafta içinde yayımlanan KiK Kararları listelenmektedir.

Abonelerimizin, sitemizde bulduğu bir KiK Kararına daha sonra hızlı bir şekilde tekrar ulaşabilmesi için sunmuş olduğumuz Ajanda hizmetimizle; KiK kararının başlık kısmına tıklanarak KiK Kararı ajandaya kaydedilebilmekte, daha sonra istenildiği zaman ajandada bulunan kararlara "Abone Menüsü"nden tek tıklamayla erişebilmektedir. Ajanda hizmetimizde; KiK Kararlarının ajandaya eklendiği tarihe göre ya da kararın bulunduğu kategoriye göre takip edilebilir, kararlar istenildiği zaman ajandadan kaldırılabilmektedir. 

Ajanda uygulaması dışında, abonelerimize zaman kazandıracak olan diğer hizmetimiz de Okuduğum Kararlar uygulamasıdır. Bu uygulamamızla, takvim üzerinde seçilen günde okunan bütün KiK Kararları listelenmektedir. Bu sayede abonelerimiz bulduğu bir KiK Kararını ajandaya eklemese dahi, bir daha kaybetmemektedir.

Sitemizde "Detaylı Arama" sayfasında birden fazla kelime birlikte aranabilmekte, bu aramalar; "Başlık ve İçeriğe göre", "İhale Türüne göre", "İhale Usulüne göre" ve "İhale Türüne ve Usulüne göre" ayrı ayrı ve alt kategorilerin de seçilebileceği şekilde yapılabilmektedir. Böylece istenilen konu ile ilgili KİK kararının daha kolay bulunabilmesi sağlanmaktadır.

Dikkat edilmesi gerekir ki;

Günümüzde şirketlerin çoğu Kamu Kurum ve Kuruluşlarına hizmet sunarak büyümektedir. Öyleki; 2021 yılında 300 Milyar TL olan Kamu alımları, ülkemizdeki şirketlerin Kamu Kurum ve Kuruluşları ile nasıl bir ticari ilişki içinde olduğunu göstermektedir. 1 yıl içinde sadece Kamu alımları için bu kadar paranın piyasada işlem yapması şirketler için zaman ve maliyet açısından büyük önem arz etmektedir.

Hem Kamu Kurumları hem de şirketler açısından kaynakların etkin, verimli ve doğru kullanılması, gereksiz harcamaların minimuma indirilmesi, ancak hukukî hakkın bilinmesi ile olur.

Biz de size KiK kararlarından doğan yasal haklarınızı ve ihale sürecinde karşılaşacağınız önemli noktaları hatırlatarak; ihalelerden kazançla çıkmanız için dikkat etmeniz gereken KiK Kararlarını tek tıklamayla ulaşabileceğiniz şekilde sunuyoruz.

Üzerinde çalıştığımız sayfalardan birkaç örnek görmek için tıklayın..

Yararlı olması temennisi ile…

kikkarari.com

 
[ Geri ] [ Yukarı ]

İçerik İstatistiği

KiK Kararları: 12595
 - Bu Hafta (18.03-19.03): 0
 - Geçen Hafta(11.03-17.03): 8
 - Bu Ay (Mart): 32
 - Geçen Ay (Şubat): 46
Kategori: 162
Haberler: 691

Abone İstatistiği

4 misafir ve 2 abone bağlı
Ziyaretçi Sayısı: 37.213.724
Final Bilgi Hizmetleri
256-Bit GeoTrust SSL Sertifika
Ödeme Seçenekleri
Bu Sayfayı Paylaş X

"Bilginin Kısa Yolu.."