Şu an tarayıcınız Javascript kullanımını engelliyor ya da desteklemiyor.

Sitemizi verimli gezebilmeniz için tarayıcınızın Javascript özelliğini açmanız gerekmektedir.
AjandaKarar Okuma TakvimiHaber BülteniKarar Eklenme TakvimiBunları Biliyor musunuz?Gün Gün En Çok OkunanlarEn Çok Okunan 100 KararArama
Yurt Dışında Yapım İşlerinden Elde Edilen İş Bitirme Belgelerinin “Belgelerin Sunuluş Şekline Uygunluğunu” Tevsik Amacıyla Ekap’a Kaydedilmesine İlişkin Duyuru Yazdır E-posta
29 Eylül 2020, Salı

Bilindiği üzere yerli veya yabancı gerçek/tüzel kişilerin, yurt dışında kamu veya özel sektöre bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt ederek gerçekleştirdikleri yapım işlerinden elde edilen iş bitirme belgelerinin, belgelerin sunuluş şekline uygunluğunun tevsiki amacıyla Elektronik Kamu Alımları Platformuna (EKAP) kaydı, Kamu İhale Kurumu tarafından yayımlanan “Yurt Dışında Yapım İşlerinden Elde Edilen İş Deneyim Belgelerinin Belgelerin Sunuluş Şekline Uygunluğunu Tevsik Amacıyla EKAP’a Kaydedilmesine İlişkin Yönerge” çerçevesinde yapılmaktadır.

Ancak Kamu İhale Kurumu tarafından söz konusu Yönerge çerçevesinde yapılan kayıt işlemlerine dair uygulamada birtakım tereddütlerin ortaya çıktığı görülmektedir. Bu tereddütlerin giderilebilmesi için idareler ve diğer ilgililer tarafından aşağıda belirtilen hususların dikkate alınması önem arz etmektedir.

• İş bitirme belgelerinin EKAP’a kaydı yalnızca belgenin, Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 31 inci maddesinde düzenlenmiş olan belgelerin sunuluş şekline uygunluğunu göstermektedir.

• Yurt Dışında Gerçekleştirilen Yapım İşlerinden Elde Edilen İş Deneyimine İlişkin Kayıt Belgelerinin altında yer alan açıklamada da belirtildiği üzere, belgenin EKAP’a kaydedilmiş olması; belge konusu işin yapıldığı, belgedeki bilgilerin ve tutarların doğruluğu, belgenin geçerli olduğu gibi ihalede aranan diğer şartlar yönünden belgenin uygunluğunun tevsik edildiği anlamına gelmemektedir.

• Kayıt işlemi, ihale komisyonlarının iş bitirme belgesinin ihalede aranan şartlar yönünden incelenmesi ve değerlendirilmesi yetki ve sorumluluğunu ortadan kaldırmamaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kaynak: www.kik.gov.tr

 
< Önceki   Sonraki >
[ Geri ] [ Yukarı ]

İçerik İstatistiği

KiK Kararları: 12631
 - Bu Hafta (15.04-20.04): 0
 - Geçen Hafta(08.04-14.04): 5
 - Bu Ay (Nisan): 13
 - Geçen Ay (Mart): 55
Kategori: 162
Haberler: 691

Abone İstatistiği

14 misafir ve 7 abone bağlı
Ziyaretçi Sayısı: 37.322.778
Final Bilgi Hizmetleri
256-Bit GeoTrust SSL Sertifika
Ödeme Seçenekleri
Bu Sayfayı Paylaş X

"Bilginin Kısa Yolu.."